Com identificar els ingredients animals dels aliments

Des de fa molts anys, els activistes pels drets dels animals intenten prohibir l’ús d’ingredients d’origen animal a la indústria, però fins ara en va. I si els consumidors de carn tenen poc interès en aquestes qüestions, els vegetarians que renuncien deliberadament a la carn, llet o els ous poden continuar utilitzant-los o els seus derivats, sense ni tan sols saber-ne. Podeu eliminar aquestes situacions i mantenir-vos poc convençut aprenent a definir-les. A més, això no és tan difícil com sembla.

Suplements nutricionals: què són i per què evitar-los

Potser la producció industrial és impensable sense additius alimentaris. Ajuden a millorar el sabor dels aliments dels aliments, canvien de color i, finalment, allarguen la vida útil. Segons el seu origen, es divideixen en diversos tipus, però els vegetarians, en virtut de les seves creences, estan interessats en els suplements naturals d'origen animal. Simplement perquè estan fets de matèries primeres que donen els animals. Molt sovint ho és greixos animals o ells cèl·lules pigmentàries... Els primers s’utilitzen per fer emulsionantsi aquest últim - colorants... Mentrestant, aquests ingredients es produeixen sovint a partir de cartílag, ossos triturats d'animals morts o enzims secretats pels estómacs.

Com identificar els ingredients animals dels aliments

La forma més segura de determinar l'origen dels ingredients és contactar amb un tecnòleg. El fet és que juntament amb els additius d’origen animal o vegetal, també hi ha ingredients controvertits que es poden elaborar a partir d’una o altra matèria primera. És cert que la informació sobre ells sempre s’indica al paquet, tot i que de vegades és una mica velada, cosa que pot confondre fins i tot a un vegetarià experimentat. Per tant, per fer-hi front, convé estudiar tota la llista d’additius alimentaris d’origen animal, així com els detalls del seu ús, sempre que sigui possible.

Ingredients animals dels aliments

Segons l'Ontario Livestock Council, la indústria utilitza el 98% dels organismes animals, el 55% dels quals són aliments. Què és això i cap a on van? Hi ha moltes opcions.

  • - la mateixa substància que s’obté dels ossos, tendons i cartílags dels animals després de la seva mort durant l’ebullició prolongada. Es forma gràcies a col·lagen, una part integral del teixit connectiu, que es transforma en gluten... El líquid obtingut després cuina s’evapora i es clarifica. Després de refredar-se, es converteix en gelea, que després s’asseca i s’utilitza en el procés d’elaboració de melmelada, farina i dolços. Els principals avantatges de la gelatina es determinen per les seves propietats: és transparent, insípida i inodora i, alhora, converteix fàcilment la massa de pastisseria en gelatina. Mentrestant, poca gent sap que la gelatina vegetal té les mateixes propietats, cosa que és més preferible per als vegetarians. Es fa a partir d’agar-agar, cítrics i apple pelar, alga, garrofa. Una persona que una vegada va renunciar a la carn s’hauria de guiar pels aliments de confiteria fets amb gelatina vegetal.
  • Abomasum o quall. Pot ser d'origen animal, quan s'obté de l'estómac d'un vedell acabat de néixer, o vegetal, microbià o microbacterià. Aquests tres mètodes produeixen un ingredient que els vegetarians poden consumir. L’abomasum és una substància que s’utilitza àmpliament en la producció de formatges i alguns tipus de formatges formatge fresc. El seu principal avantatge, pel qual és valorat a la indústria alimentària, és la seva capacitat de descomposició i processament. És interessant que aquest enzim no tingui anàlegs i no es produeixi artificialment, per tant és bastant car. Tot i això, per sort, no sempre s’aplica. Al mercat, encara es poden trobar formatges elaborats amb addició d’ingredients d’origen vegetal, com ara: Adyghe o Oltermanni, etc. Quasi microbià Fromase, Maxilact, Milase, Meito.
  • L’albúmina és una substància que no és més que assecada sèrum proteïnes. S'utilitza en lloc de la clara d'ou més cara quan cocció aliments de fleca, pastissos, pastes, ja que batega bé, formant una escuma.
  • La pepsina és sovint un suplement d'origen animal, a més dels casos en què s'acompanya del post-script "microbià". Només en aquest cas està permès als vegetarians.
  • Vitamina D3. Additiu d'origen animal, ja que és una matèria primera per a la seva fabricació.
  • Lecitina. Aquesta informació interessarà principalment els vegans, ja que la lecitina animal es fabrica a partir d’ous, mentre que la soja es fa a partir de soja. Juntament amb ella, podeu trobar lecitina vegetal, que també s’utilitza activament a la indústria alimentària.
  • Carmí. Es pot denotar amb els noms d’àcid carmínic, cotxinilla, E120... És un colorant que dóna a les melmelades, begudes o melmelades un to vermell. S’obté del cos de les femelles de Coccus cacti o Dactylopius coccus. Són insectes que viuen en plantes carnoses i els seus ous. No cal dir que per a la producció d’1 kg de substància s’utilitzen un gran nombre de femelles, recollides just abans de posar els ous, ja que durant aquest període adquireixen un color vermell. Posteriorment, les seves carcasses s’assequen, es tracten amb tot tipus de substàncies i es filtren, obtenint un colorant natural però car. Al mateix temps, els seus tons depenen únicament de l’acidesa de l’entorn i poden variar taronja a vermell i porpra.
  • Carbó, o NEGRE DE CARBONI (hidrocarbur). Indicat per una marca E152 i pot ser un ingredient vegetal o animal. Una de les seves varietats és Carbo Animalis, que s’obté de la crema de canals de vaca. Es pot trobar a les etiquetes de certs aliments, tot i que està prohibit el seu ús per algunes organitzacions.
  • Luteïna o LUTEINA (Е161b) - està fet de, però, en alguns casos es pot obtenir a partir de materials vegetals, per exemple, mignonette.
  • La criptoxantina o KRYPTOXANTHIN és un ingredient que es pot anomenar Е161с i elaborar-se amb matèries primeres vegetals i animals.
  • La rubixantina, o RUBIXANTHIN, és un complement alimentari que es marca a l’envàs amb una icona Е161d i també pot ser d'origen animal o no animal.
  • La rodoxantina, o RODODOXANTINA, és un ingredient identificat a l’envàs com a E161f i elaborat a partir d’ambdós tipus de matèries primeres.
  • Violoxantina o VIOLOXANTINA. Podeu reconèixer aquest additiu etiquetant-lo E161e... També pot ser d'origen animal i no animal.
  • Cantaxantina, o CANTHANTHIN. Indicat per una marca Е161g i és de dos tipus: d'origen vegetal i animal.
  • potassi el nitrat, o NITRAT, és l’ingredient més freqüentment etiquetat pels fabricants E252... La substància té un efecte negatiu sobre el cos, ja que en el millor dels casos simplement augmenta la pressió arterial i, en el pitjor dels casos, contribueix al desenvolupament del càncer. Al mateix temps, es pot fer tant a partir de matèries primeres animals com de matèries primeres no animals (nitrat de potassi).
  • Àcid propionic o àcid PROPIONIC. Conegut per etiqueta E280... De fet, és un subproducte de la producció d'àcid acètic, que s'obté durant fermentació. No obstant això, hi ha l'opinió que en alguns casos pot ser un ingredient d'origen animal. No obstant això, cal evitar-ho no només per aquest motiu. El fet és que l’àcid propiónic és carcinogen.
  • Calci malats, o MALATES. Indicat per una marca E352 i es consideren ingredients d’origen animal, tot i que l’opinió és controvertida.
  • Monooleat de polioxietilè sorbità, o E433... Hi ha dubtes sobre aquest suplement nutricional, ja que es rumoreja que s'obté mitjançant l'ús de carn de porc greix.
  • Di- i monoglucèrids d’àcids grassos o MONO- I DI-GLICÈRIDS D’ÀCIDS GRASSS. Indicat per marcatge E471 i es formen a partir de subaliments de la indústria càrnia, com ara, o de greixos vegetals.
  • El fosfat càlcic o fosfat ossi, conegut per l’etiqueta E542.
  • Glutamat monosòdic o glutamat monosòdic. No és difícil trobar-lo a l’envàs, ja que allà s’indica amb una marca E621... L'origen de l'ingredient és controvertit, ja que a Rússia s'obté a partir de residus de producció de sucre. Tot i això, aquesta no és una raó per mantenir-li lleial, ja que, segons el públic nord-americà, el glutamat monosòdic condueix al desenvolupament del trastorn per dèficit d'atenció i fins i tot en els escolars. Molt sovint, el primer es manifesta en forma de desitjos aguts i raonables de menjar, fins i tot si hi ha certs aliments. No obstant això, fins ara, només són suposicions que la ciència oficial no ha confirmat.
  • Àcid inosínic o ÀCID INOSÍNIC (E630) És un ingredient derivat d'animals i peix teixit.
  • Les sals de sodi i potassi de la L-listein, o de la L-CISTEINA I ELS SEUS HIDROCLÍRIDS - I LES SALS DE POTASSI, és un additiu que s’indica a l’etiqueta E920 i, segons informes no confirmats, està fet de pèl d'animals, plomes d'ocells o pèl humà.
  • Lanolina o LANOLINE: un ingredient que s’indica amb una marca E913 i representa les marques de suor que apareixen a la llana de les ovelles.

Què més haurien de témer els vegetarians?

Entre els additius alimentaris, hi ha altres tipus especialment perillosos que s’eviten millor. I el punt aquí no és només en el seu origen, sinó també en l’efecte sobre el cos. Es tracta de:

  • E220... Es tracta de diòxid de sofre, o diòxid de sofre, que sovint es fumiga. Una substància aparentment comuna pot interferir en l’absorció de vitamina B12o, encara pitjor, contribueixen a la seva destrucció.
  • E951... Aquest és l'aspartame, o ASPARTAME, a primera vista, una substància sintètica segura que actua com a edulcorant. Però, de fet, aquest és el verí més fort, que en el cos es transforma gairebé en formalina i pot ser fatal. Els fabricants aprecien l’aspartam per la increïble sensació de fam i el desig de menjar tones d’aliments hidrocarbonats, motiu pel qual s’afegeix a la composició de refrescos dolços. Per cert, és per això que aquests darrers solen estar a les prestatgeries un al costat de l’altre amb patates fregides i cereals. A diversos països, es va prohibir després que l'atleta va beure Pepsi amb el seu contingut dietètic després de l'entrenament i va morir.

No cal dir que la llista d’ingredients nocius i fins i tot perillosos que no només són desitjables per als vegetarians, sinó també per a la gent normal, és infinita, ja que es reposa constantment. Com protegir-se a si mateix i a la seva salut en aquestes condicions? Llegiu detingudament les etiquetes, cuineu-les vosaltres si és possible i utilitzeu només additius alimentaris naturals, per exemple, vainilla beines en lloc de vainillina artificial, i mai no us pengeu del dolent, sinó que gaudiu de la vida.

Més articles sobre vegetarianisme:

Deixa un comentari